Rehabilitáció

Sió Wellness Medical Beauty

Elixír a testnek, feltöltődés a léleknek

Köszöntünk Rehabilitációs Részlegünkön!

Gerincnyújtó kezelés, denevérpad

Garantáltan eredményes eszköz a hát-és derékfájdalmak kezelésére.

A gerincsérv műtét nélküli kezelésében elért eredményeket tartjuk a gerincnyújtó pad fő érdemének. Hatékonyan kezelhetők gerincbántalmak és a megelőzésében is fontos szerepe van. Rendszeres használatával újra rugalmas, mozgékony lesz a gerincünk, a tartó izomzat laza és hajlékony állapotban marad, megszűnik a gyötrő fájdalom, ismét örömteli élményt ad a mozgás. Ízületeinkre, csigolyáinkra azt a lazító erőt alkalmazzuk, melyet testünk súlyát használja húzó erőként. Ebben a testhelyzetben a gerincoszlopot nem terheli nyomás, képes ellazulni, a gerinc melletti izmok pedig a függeszkedés következtében, nyúlnak.

Köpölyözés

Már évezredek óta létező, a hagyományos kínai orvoslásban alkalmazott módszer. Segít a véráramlás növelésében, így felgyorsíthatja a szervezet természetes gyógyulási folyamatait.

A kezelés során a szakember egy speciális csészét helyez a bőr felületére, hogy vákuumhatást hozzon létre. Ez a módszer leszippantja a bőr és a zsír rétegeit az izmokról, néha még az izomrétegeket is elmozgatja egymástól. Egyes esetekben a csészéket a helyükön tartják, máskor az izomszálak mentén mozgatják őket, hogy segítsenek fellazítani a rostokat.

Ízületi kimozgatás

A közérzetjavító kimozgatás közben a beszűkült ízület kimozgatással történő helyrerakása egyetlen gyors szakszerű mozdulattal történik. Ennek hatására a csontok és ízületek az élettanilag megfelelő pozícióba kerülnek, így megszűnhet a fájdalom is. Jól karbantartott szervezetnél tejesen fájdalommentes, kialakult problémánál érzékeny lehet az adott terület. A gyakran hallható ropogás az ízületi folyadék hirtelen nyomáskigyenlítődésekor keletkezik. Ez ijesztő lehet, de egyáltalán nem ártalmas. Az ízület mozgása ezután azonnal szabaddá válik.

Hatékony segítség lehet:

  • fej-, nyak- és hátfájásnál
  • kéz-, lánzsibbadásnál
  • gerinc-, izületi problémáknál,
  • medence vagy keresztcsont elmozdulásnál
  • mozgásszervi problémák esetén

Lökéshullám kezelés

A lökéshullám gép által generált akusztikus hullámok, olyan biológiai hatást idéznek elő, mely segítik az izomrendszer szöveteinek regenerációját. A magas energiacsúcsokkal rendelkező lökéshullám átfogó hatást gyakorol a szervezetre:

  • gyorsítja a regenerációt,
  • csökkenti a fájdalmat
  • segít a mobilitás visszaállításában