Our Services

Elixír a testnek, felüdülés a léleknek

FLABÉLOS

MIÉRT VAN SZÜKSÉG A FLABÉLOS-RA?
Rohanó világunkban nem jut elég idő a mozgásra, sportolásra. Szinte egész nap ülünk, mindössze a népesség 10-15%-a sportol rendszeresen. A többség szinte egyáltalán nem végez aktív testmozgást, aminek következtében súlyos egészségügyi problémák alakulhatnak ki. A mai népbetegségek zöme a mozgáshiányból fakad.

A mozgáshiánynak súlyos következményei lehetnek:

  1. a szervezet teljesítőképességének gyengülése, fáradtság, energiahiány, gyengülő immunrendszer
  2. növekvő izomgyengeség, tartáshiba, hanyag testtartás, gerincproblémák
  3. ízületi szalagok, íz felszínek, porckorongok kopása, ízületi porckopás, ízületi meszesedés
  4. koleszterin és trigliceridszint növekedés
  5. csontállomány csökkenése, meggyengülése, csontritkulás
  6. rossz bélműködés, szétzilált glükóz anyagcsere
  7. magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek
  8. túlsúly, inzulinrezisztencia, 2-es típusú diabétesz

MIRE JÓ A FLABÉLOS?

A FLABéLOS megoldást kínál a mozgáshiány problémájára, mert rövid idő alatt, kényelmesen, ugyanakkor hatékonyan mozgatja át az egész testet, az izmokat, beleértve a más módon nehezen edzhető mélyizmokat is. Használatával ugrásszerűen javulhat az általános kondíció, jó eséllyel megelőzhetőek a mozgáshiány okozta megbetegedések, és a túlsúly csökkentésében is rendkívül hatékony segítség lehet.

HOGYAN HAT?

A FLABéLOS 10 perc alatt egy körülbelül 45-50 perces edzésnek megfelelő izommunkát (izomösszehúzódást) generál. Miként lehetséges ez? A rendkívül gyors (akár 20Hz) billegő mozgás során az izomösszehúzódások száma olyan nagy, hogy 10 perc alatt a kontrakciók többszöröse jön létre az izmokban, mint bármilyen hagyományos sportnál (másodpercenként akár 30-60 izomösszehúzódás is létrejöhet). Mindez akaratlanul jön létre, mivel a készülék a szervezet automatikus egyensúly-megtartó, helyzetérzékelő reflexeit használja fel. Használata tehát sokkal kevésbé fárasztó, mint a hagyományos edzéseké, és nem kell hozzá akkora motiváció és akaraterő sem. Nem terheli a szívet és az ízületeket olyan mértékben, mint például a súlyzós edzés vagy futás. Mindezek miatt a FLABéLOS nagy túlsúllyal és idősebb korban is biztonsággal használható. A FLABéLOS-t NEM a mozgás HELYETT javasoljuk alkalmazni, hanem azokban az esetekben, amikor a hagyományos sportolás nem vagy nehézkesen lehetséges (pl. nagy túlsúly, rossz kondíció, ízületi problémák, túlterheltség és időhiány).